Tojka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Konjad
    Classic
    • 2010
    • 34

Tojka

Miałem tak samo w aucie żony. Tankowałem tylko od wielkiego dzwona a i tak krew mnie chciała zalać. Myślałem , że odpowietrznik zatkany , ale sprawdziłem i nie to. Sprawdź u siebie , a może akurat się uda. Potem dostałem się do zbiornika od środka . Przez tą dziurę co idzie pompa , czujnik poziomu i całe te bebechy. Znalazłem przy głównej rurze od wlewu paliwa taką kulkę na sprężynce. Pomyślałem, że to ona blokuje wlew i niewiele myśląc wywaliłem ją. Niestety też nie pomogło, a potem dowiedziałem się, że to był zawór na wypadek jakby auto się obróciło na dach, to żeby paliwo nie wypłynęło wlewem.
    Skończyły mi się pomysły więc olałem sprawę. Jak żona nie narzeka, to co się będę udzielał.
    Minął jakiś czas samo przeszło. Teraz leję bez problemu niezależnie od tego czy pistolet głęboko, czy płytko. I za pierona nie jestem w stanie wymyślić co to mogło być.
    Pozdrawiam.
  • jefry
    Rider
    • 2009
    • 411

Tojka

Witam, Szlachtę i Szlachcianki,

Mam serdeczną prośbę czy ktoś wie o NIEAUTORYZOWANYM serwisie Toyoty - Warszawa Wola ( okolice górczewskiej / prymasa 1000lecia ) . Problem taki - pali się check engine, odpala wchodzi na obroty i gaśnie. Samochód kobity. Wiem, że to forum Skodowskie ale może ktoś by coś poradził, do ASO nie za bardzo chciałbym oddawać.
    Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• mamaj12
      RS
      • 2009
      • 1956
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Nie w Warszawie, ale w Słupnie jest podobno spec od Tojki, który pracował w serwisie, a teraz jest na swoim.
      Znajoma naprawiała tam swoją Yariskę.
      Mapa Polski Targeo - najdokładniejsza mapa Polski z adresami punktowymi i wyznaczaniem trasy w korku

Jak wrzucisz sobie na Zumi to warsztat jest na końcu uliczki JPII (tej prostopadłej do głównej), na targeo tego tak nie widać.
      obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
      wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• jarecki2000
        Ambiente
        • 2011
        • 119

Na przedłuzeniu ulicy Fortuny ( bemowo ) równoległa do Połczynskiej, skrzyrzowanie z Nowej huty, jest serwis Toyoty. Nigdy tam nic nie robiłem, ale to sasiad mojego blacharza i nie wypowiadał się o nich negatywnie, możesz podjechać i sprawdzić. Na Połczyńskiej 73 na tyłach firmy reklamowej jest też spoko warsztacik.

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Polecam Rafała
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...